Basisschool De Nobelaer is de grote winnaar geworden van het Rabobank Scholenhonkbaltoernooi van HSV The Islanders. De reuzendoder won alle hoofdprijzen.

De afgelopen periode hebben weer diverse scholen enthousiast deelgenomen aan het Scholenhonkbalproject van HSV The Islanders. De groepen vijf tot en met acht kregen twee weken lang speciale gymlessen gericht op de honkbalsport. Een en ander onder auspiciën van de Nederlandse honkbalbond KNBSB. En met steun van de Rabobank.

Tijdens de afsluitende toernooien, verdeeld over twee woensdagmiddagen, werd eerst het team van De Nobelaer, met leerlingen uit de groepen 5 en 6, tot Scholenhonkbalkampioen gekroond. Zij lieten zien heel veel opgestoken te hebben van de speciale honkbalgymlessen. Daarnaast legden zij een enorm portie enthousiasme aan de dag, waardoor ze ongeslagen kampioen werden. Op de tweede plaats eindigde het team van De Bron. Zij verloren één wedstrijd. Het brons kwam in handen van De Inktvis. Olie B. Bommel werd vierde.

Een week later renden de groepen 7 en 8 over de kussens. En wederom bleek basisschool De Nobelaer de beste honkballers van Goeree-Overflakkee te hebben. In de 16 jaar dat HSV The Islanders het scholenhonkbal organiseert was een finale nog nooit zo spannend. Het team van De Nobelaer moest het in de finale opnemen tegen de leeftijdsgenoten van de JC Van Gent. Na twee bloedstollend spannende slagbeurten eindigde de finale onbeslist: 16-16. Het runsaldo, genomen over het gehele toernooi, moest uitsluitsel geven en kantelde op een enkele run meer in het voordeel van De Nobelaer.