Afgelopen zaterdag werd een spannende return tegen Zuidvogels verwacht. Een sterke slagploeg met goede pitching. In Oude Tonge bleek de spanning echter ver te zoeken. Het eerste damesteam van The Islanders wist haar opponent met maar liefst 21-1 naar huis te sturen.

De eerste de beste verre klap van Zuidvogels werd meteen uit de lucht geplukt door midvelder Annelieke Strijbosch, die de trend zette voor de rest van de wedstrijd. Meteen in de eerste inning pakten de Islanders een 6-0 voorsprong, die alleen nog maar verder werd uitgebouwd. De Islanders waren ijzersterk aan slag en foutloos in het veld, onder leiding van een uitstekend pitchende Wendy v.d. Hoeven. Zuidvogels kreeg geen moment de kans om ‘in’ de wedstrijd te komen.

Na 2 1/2 inning trad de mercy-rule in bij een eindstand van 21-1. Sanne Waldekker, Danielle Casteleijn, Danielle Reinders en Jovanka Pavlovic sloegen een tweehonkslag. Laatstgenoemde tekende ook nog voor een verre driehonkslag. Beste slagvrouw was Sanne met 1.000 (4 uit 4).