Op zaterdag 8 april speelden de aspiranten hun 1e competitiewedstrijd van het seizoen tegen de Braves uit Gouda.
In de 1 inning scoorden de Braves 3 punten na een aantal keer 4 wijd van startende pitcher Sam Verolme, uiteindelijk wist hij de inning met 3 keer 3 slag af te sluiten. Aan slag hadden de Islanders het lastig tegen de pitcher van de Braves, er werden geen punten gescoord.
In de 2e inning scoorden de bezoekers wederom 3 punten op het werpen van Lars Nelis, vervolgens sloegen de Islanders 5 honkslagen (waaronder een homerun van Jochem Vroegindeweij) en werden 4 punten gescoord. Door goed werpen van Lars en Jochem werd slechts 1 punt gescoord in de 3e inning en zagen de Islanders kans om langszij te komen in de gelijkmakende slagbeurt. Powerhitters Sam, Lars, Jochem en Owen Blokland sloegen allen een 3-honkslag en Finn Nelis legde nog een prachtige stootslag neer, resultaat 4 punten.
De laatste inning gingen de Islanders in met een 8-7 voorsprong, spannend tot het eind. De Braves wisten er nog 3 punten uit te persen, maar mede door een prachtig dubbelspel van Lars en Owen bleef de schade beperkt. De laatste slagbeurt begon met honkslagen van Boris Vieveen en Sil Nelis, goede start. Daarna helaas 2 keer slag, met nog 1 uit te gaan stonden de Islanders nog steeds 2 punten achter. Sam Verolme kwam aan slag en sloeg met een prachtige 3-honkslag de 2 gelijkmakende punten binnen. Vervolgens hield Jochem het spannend tot het eind, maar met een verre klap sloeg hij wederom een homerun, de 1e winst was binnen!
Met 14 honkslagen bewezen de Islanders dat de wintertrainingen zijn nut hebben bewezen, dit belooft veel voor de rest van het seizoen. Uitblinkers van de wedstrijd (allen met een slaggemiddelde van 1000) waren: Sam Verolme, Jochem Vroegindeweij, Lars Nelis, Owen Blokland en Boris Vieveen.