Tim mediaDoor naaste concurrent Spikes het voorbije weekend met 7-6 te verslaan staat het eerste honkbalteam van HSV The Islanders momenteel gedeeld tweede. Softbal 1 worstelde zich langs Euro Stars en bezet na een 6-4-zege de derde plaats.
Vier innings lang keek het eerste honkbalteam van The Islanders tegen een 4-0-achterstand aan. Totdat catcher Tim Strijbosch in de vijfde inning eindelijk de bal het veld in kreeg. En ook meteen het eerste punt binnensloeg. Nadat vervolgens ook Niels Splinter, Roy Stoutjesdijk en Danny Hameeteman gingen slaan, kwamen de roodwitten op een 5-4-voorsprong.
Zeker nadat closer Jeroen de Haas de heuvel betrad voor The Islanders, leek het verzet van de bezoekers geknakt. Toch lukte het ze nog terug te komen tot 6-6. In de negende inning was het opnieuw Tim Strijbosch, die nu met een opofferingshonkslag diep in het buitenveld met succes tweede honkman, en het winnende punt, Kevin Hameeteman binnensloeg.

Homerun
Met drie ontbrekende basisspeelsters, haperde bij softbal 1 van The Islanders de slagmachine. Gelukkig raakte de diesel in de zesde inning toch nog op stoom en trokken de Islanders met 4-6 aan het langste eind. De 7e inning leverde met een honkslag van Danielle Castelijn en een inside-the-park homerun van Dorien Verhagen een 4-6-voorsprong op. Mede door een prima vangbal van linksvelder Cathy van Woersem en snel handelen kwam de tegenstander niet meer tot scoren.

Het pupillenteam van The Islanders verloor de uitwedstrijd tegen de Spikes met 5-10. In de tweede inning sloeg Jochem Vroegindewei nog wel een homerun waarmee The Islanders de leiding nam. Zij kregen echter onvoldoende vat op de goede pitching van Spikes waardoor de productie stokte.